poniedziałek, 8 września 2014

Maghreb - kuchnia marokańska



Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że jest to najlepsza Warszawska restauracja. Gdyby nie przewodnik Go Out i Oczekując (musimy tam pójść razem !) , zapewne nigdy byśmy do niej nie zajrzeli…. Na szczęście byliśmy i będziemy wracać jeszcze nie raz !




Okolica nie jest zachęcająca. Kiedy jednak dojdziesz na próg restauracji, zrozumiesz jej położenie. Urokliwe wnętrze przeniesie Cię do kraju szafranu i gorących tajin. Jeśli pogoda jest sprzyjająca można, również usiąść na leżakach przed restauracją.




Kiedy oczekiwaliśmy zamówionych dań dostaliśmy przystawkę. Marynowane przez kucharzy Maghreb oliwki. Mi zdecydowanie bardziej smakowały zielone, Mężowi czarne.



Dania główne, które wybraliśmy to Tajin wołowina ze śliwkami. Tak idealny, że będzie mi się śnić po nocach. Absolutna rewelacja.



Drugi wybór to Tajin królewski. Trzy rodzaje mięs w jednym daniu. Kurczak, wołowina i merguezy – jagnięce kiełbaski. Wszystko w bulionie z dużą ilością warzyw.



Do obu potraw podano nam pyszny kuskus.



Warto spróbować też imbirowego napoju, który jest idealnie wywarzony w smaku.  Maghreb to obowiązkowy punkt, do odwiedzenia na mapie Warszawy. Odwiedza go wielu klientów, warto więc zrobić wcześniejszą rezerwację.




Zachęcam również do zakupu przewodnika Go Out (możecie to zrobić TU), dzięki któremu za drugie danie z pozycji „dania główne” zapłacicie tylko 1 zł. 

Strona restauracji ->Maghreb.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkie komentarze są moderowane.